Rökt laxrulle med gremolata.

on

20110627-192458.jpg

De här laxrullarna är farligt goda, omöjligt att bara ta en!

Till 4 pers behövs följande:
200 gram skivad kallrökt lax
1 dl riven Västerbottensost
80 gram Philadelphia ost
1 dl hackad dill
1 citron
Salt & svartpeppar

Gör så här:

Blanda Philadelphia med riven ost, dill och skalet av en halv citron. Tillsätt en nypa salt och svartpeppar. Det blir bäst med ”vanlig” Philadelphia, för om man tar lätt så blir den lätt lite för lös.

Lägg plastfilm på köksbänken eller på en skärbräda. Lägg ut 4-5 skivor lax, de ska överlappa varandra lite. Spara ett par cm i varje hörn av plasten. Bred på ett rätt så tjockt lager på ca halva laxen, rulla ihop den med hjälp av plastfilmen. Lägg rullarna i kylen så de sätter sig. Kan även lägga den i frysen i 30 minuter innan man skär upp dem.

Gremolata:
1,5 dl hackad persilja
0,5 vitlök
1 citron
Olivolja
Socker
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Finhacka persilja och vitlök, lägg i en bunke. Riv skalen av citronen och pressa ur saften, blanda det med persiljan och vitlöken. Tillsätt ca 5 msk olivolja och lite socker eller honung. Salt och peppar.

Riktigt gott att doppa rullarna i gremolatan!

/PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s