Tiramisu.

on

20110626-103437.jpg

Jag har bara gjort tiramisu en gång tidigare, och det var när jag gick restaurangutbildningen, med andra ord är det ett tag sedan. Så när jag igår bestämde mig för att göra det så fick jag googla lite. Jag hittade tre bra recept som jag läste, det mesta tog jag från Paolo Robertos recept på recept.nu. Eftersom han är italienare så borde han ju kunna det där!

Du behöver följande till 8 portioner.
500 gram mascarpone
4 äggulor
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0,5 citron (skalet)
1,5 dl starkt kaffe
2 msk cointreau (apelsinlikör)
200 gram savoardikex
1 msk kakao

Gör så här:
Vispa grädde och en msk strösocker hårt. Vispa äggulor med resten utav sockret, krämigt. Blanda ihop de båda med mascarpone, lite i taget.

Riv skalet av en halv citron och tillsätt i smeten. Pudra i vaniljsockret.

Blanda kaffet med likören. Doppa kexen i det och täck botten av en form eller portionsform. Kexen blir väldigt lätt mjuka, så låt dem inte ligga i, utan bara vänd dem i kaffet. Lägg hälften av mascarponesmeten över kexen och börja om.

Låt den stå i 2-3 timmar i kylen innan servering. Pudra med kakao innan servering.

20110626-103449.jpg

/PappaKock

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s