Lite socker.

on

Det absolut godaste maten jag någonsin ätit är utan tvekan den som min mormor lagade. Nu är hon gammal och lagar ingen mat längre, men jag har ännu inte ätit mat som är i närheten av hennes.

Hennes matlagning var enkel, inga krusiduller. Bara hederlig hemlagad svensk husmanskost. En sak som jag minns mycket väl med mormors matlagning var att hon ALLTID hade lite socker i. Jämt, oavsett vad hon lagade så hade hon lite socker i. Det måste ha varit hennes knep.
Det där lilla knepet lade jag på minnet!
Jag har alltid lite socker i, vad jag än lagar. Det ska inte inte vara mycket, bara en nypa. Det sammanför alla smaker och balanserar det på ett alldeles magnifikt sätt.

Vet ju att det är lite sockerhysteri i Sverige just nu, allt man äter ska jämföras med hur många sockerbitar det är. Men ärligt en nypa socker i maten lär vi knappast ta skada av. Då är det bättre folk reser arslet ur soffan och rör på sig lite istället för att räkna sockerbitar.

20110626-191854.jpg
Såna här bilder är jag sjukt trött på. Visst det är äckligt mycket socker i läsk, men det borde folk fatta utan de där bilderna.

/PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s