20110619-213533.jpg

Du behöver följande till 8 st:

Pajdeg.
1,5 dl vetemjöl
1,5 msk strösocker
65 g smör
1 tsk citronskal
1 äggula
30 g mörk choklad

Blanda samman mjöl, socker och smör i en matberedare eller förhand. Tillsätt citronskal och äggula, blanda ihop till en smidig deg ock lägg in den i kylen i 10 minuter. Tryck ut i formar och baka av dem i mitten av ugnen på 225 grader 10-12 minuter. Låt dem sedan svalna.
Smält chokladen i vattenbad. Pensla insidan av pajskalen och ställ sedan in dem i kylen så det stelnar.

Rabarberkompott.

120 gram rabarber
1 tsk malen kardemumma
3-5 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Saften av 0,5 citron

Hacka rabarbern i små bitar och lägg i en kastrull, pressa i citronen och låt koka upp. Tillsätt sockret och kardemumman, låt det sedan stå och sjuda. Ska koka ihop till en riktigt fast kräm. Sockermängden beror precis på hur pass syrligt man vill ha det, jag gillar när det är syrligt och tog därför bara 3 msk socker i.

Du behöver också:
10 jordgubbar
1,5 dl lätt crèmefraiche
2 msk florsocker

När Rabarberkompotten har svalnat lägger man ca 1 msk i varje pajskal. Sen skivar man jordgubbar tunt och lägger över. Blanda cremefraiche med florsocker och servera till tarteletterna.

20110619-213625.jpg

Två av sommarens höjdpunkter i en och samma dessert, kan det bli bättre!?

/PappaKock

Annonser