Köttfärssås och spaghetti. En riktig klasiker. En rätt som alla kan göra och som görs på 1000 olika sätt. En köttfärssås smakar aldrig likadant, alla har ett eget sätt att göra den på. Det fina med det är att det finns inget rätt eller fel sätt att laga en kötfärssås på! Man kan ha i precis vad man känner för, man kan göra en säsongsbetonad, man kan göra en krämig, en kryddig, en barnvänlig, häll på lite vin eller balsamvinäger och den har plötsligt en lite ”vuxnare” smak. Har man lite färska örter så kör man på det och har man inte det så duger det med torkade.

En köttfärsås kan göras på 20 minuter och smaka kanon, men den kan också vara ett riktigt långkok och stå och puttra halva dagen. Det finns några saker som jag alltid har i min köttfärssås. Lök, vitlök, morot, stjälksellleri, bacon eller sidfläsk, och rödvin. Sen har jag ju givetvis tomater av något slag, ibland färska, ibland på burk. Sen måste man ju ha olivolja och parmesan på, det är ett måste!

Men nu är jag lite nyfiken på vad alla andra har i sin köttfärssås, vad har ni för hemlig ingrediens som gör just eran till den bästa!?

20110615-111748.jpg

Annonser