Klassiker.

on

Köttfärssås och spaghetti. En riktig klasiker. En rätt som alla kan göra och som görs på 1000 olika sätt. En köttfärssås smakar aldrig likadant, alla har ett eget sätt att göra den på. Det fina med det är att det finns inget rätt eller fel sätt att laga en kötfärssås på! Man kan ha i precis vad man känner för, man kan göra en säsongsbetonad, man kan göra en krämig, en kryddig, en barnvänlig, häll på lite vin eller balsamvinäger och den har plötsligt en lite ”vuxnare” smak. Har man lite färska örter så kör man på det och har man inte det så duger det med torkade.

En köttfärsås kan göras på 20 minuter och smaka kanon, men den kan också vara ett riktigt långkok och stå och puttra halva dagen. Det finns några saker som jag alltid har i min köttfärssås. Lök, vitlök, morot, stjälksellleri, bacon eller sidfläsk, och rödvin. Sen har jag ju givetvis tomater av något slag, ibland färska, ibland på burk. Sen måste man ju ha olivolja och parmesan på, det är ett måste!

Men nu är jag lite nyfiken på vad alla andra har i sin köttfärssås, vad har ni för hemlig ingrediens som gör just eran till den bästa!?

20110615-111748.jpg

2 kommentarer Lägg till din

 1. Jocke skriver:

  Jag brukar köra en blandning av krossade och hela tomater på burk, en liten skvätt devil pepper sauce, ett par klyftor pressad vitlök, rödvin eller nån form av köttfond, salt, svartpeppar och rikligt med både torkad och färsk timjan.
  Det blir ganska mycket vätska av alla burktomater, samt att köttfärsen släpper ifrån sig, men jag brukar ge det en timme eller två i gjutjärnsgrytan.

  1. pappakock skriver:

   Jag kör oxå i gjutjärn, det är bra grejer!

   PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s