Den här soppan gör sig perfekt en het sommardag, då den är riktigt svalkande.
Till 4 portioner behöver du följande:
2 st vit nektarin
Ca 1 kg vattenmelon helst kärnfri
Mineralvatten, saft, cider eller champagne
0,5 dl mynta
Saften av 0,5 citron
Så här gör du:
Skala och kärna ut nektarinerna. Skär loss fruktköttet ur melonen. Lägg allt i en bunke och mixa slätt, går givetvis även att göra i en mixer eller matberedare. Pressa i citronsaften. Ställ i kylen och låt bli riktigt kallt. Strimla upp myntan. Slå upp soppan i kylda skålar och precis innan servering slå på ca 0,5 dl Ramlösa citron. Här kan man ju hälla på lite vad man kännet för, saft, cider eller champagne om gästerna har åldern inne. Det viktiga är att det bubblar!
Och strö över en nypa flingsalt och den strimlade myntan.
Servera med chokladdopade physalis.
/PappaKock