Lakritsrot.

on

20110613-121502.jpg

Efter att ha tjatat flertalet gånger på de grönsaksansvariga på Coop har de nu äntligen köpt hem lakritsrot till mig. Jag har bara använt mig av lakritsrot en gång innan och det var längesedan. Lakritsroten ser i princip ut som en spinkig pinne, fast den luktar hockeypulver. Jag har googlat runt efter recept innehållandes just lakritsrot, men har inte hittat något som lockat. Men har däremot förstått att det är en hälsosam lite rackare, om man inte har högt blodtryck för då är det aja baja. Men den är tydligen bra för magen, slemhinnor och den motverkar stress. En riktig superrot!

Jag har i alla fall planerat att göra en citron och lakrits marmelad och en lakritspannacotta. Men det får bli en annan dag då jag är lite krasslig för tillfället. Men om någon av er som läser har ett recept eller ide på vad man kan göra med lakritsrot, så får ni gärna lämna en kommentar eller maila mig! pappakock@gmail.com

20110613-121512.jpg

/PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s