20110608-204400.jpg

Härom kvällen fick jag ett gigantiskt godissug, rotade i skåpen, men dock utan framgång. Hade lite kärnfria gröna druvor, fick plötsligt iden att ugnsbaka dem. Till det rostade jag kokos med lite citronskal och flingsalt. Resultaten blev riktigt gott!

Du behöver följande för 4 port:

Druvor, helst kärnfria
3 msk riven kokos
0,5 citron, skalet
1 tsk flingsalt
Vaniljglass

Gör så här;

Lägg druvorna på en plåt eller i en ugnsäker form. Ställ in dem i mitten av ugnen, 225 grader i ca 12-15 minuter. När de spricker eller snarare exploderar är de klara. Saften som rinner ur dem blir lite seg och väldigt god. Rulla druverna i saften så de blir lite kletiga.

Rosta kokos i en torr panna. När de har fått färg riv i citronskal och tillsätt flingsaltet. Servera med vaniljglass medans allt fortfarande är varmt!

Kanske inte låter så jättespännande, men helt klart värt att prova denna lite udda dessert.

/PappaKock

Annonser