Pasta Surf & Turf.

on

20110601-213943.jpg

Till alla er som vet vad en Surf & Turf är, vill jag börja med säga följande. Jag vet att min pasta inte innehåller det som finns i en ”riktig” S & T. Men det är ju lite åt det hållet och det låter betydligt trevligare än pasta med lax och bacon. Så härmed bestämmer jag att om en rätt innehåller både fisk/skaldjur och kött, ja då får man kalla det för Surf & Turf. Oavsett om det inte är hummer och oxfilé. Ok.

Du behöver följande till 4 portioner.

150 gram kallrökt lax
2 paket bacon
1 gul lök
1 vitlök (king solo)
1 dl vitt vin
1 msk tomatpure
1-2 msk grönsaksfond
2 morötter
8 färska gröna sparrisar
1 st fänkål
1 dl grädde
1 dl crèmefraiche
Parmesan
Olivolja
Salt & peppar

Gör så här:

Dela baconet i mindre bitar och knaperstek det i en torr panna. Skär upp allt det gröna i lagom stora bitar. Spara sparrisknopparna, de är godast som de är och är tjusiga att garnera med.

När baconet är knaprigt tillsätt allt det gröna i stekpannan och låt det ligga i tills det mjuknat något. Men absolut inte för länge, det ska vara spänst kvar i grönsakerna. Salta och peppra, men ta det lugnt med saltet eftersom det är bacon och parmesan i. Häll på vin, tomatpure och fond, låt koka in något. Tillsätt grädde och cremefraiche och låt småputtra i ca 5 minuter.

Strimla upp laxen grovt. Dra pannan av värmen och precis innan servering blandar man i laxen. Garnera med sparrisknopparna, riv lite parmesan över och ringla lite olivolja.
Det är ju ”bara” salt & peppar i men det är så mycket smak i laxen och baconen, så det är bara onödigt att krångla till det.

20110601-213957.jpg

/PappaKock

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s