20110522-224756.jpg

Apelsinnrässerad endive. 4 port.
2 st endivesallad
2 st apelsiner
1,5 dl vitt vin
Olivolja
1 msk fiskfond
Salt & peppar

Gör så här.

Dela salladen på längden. Hetta upp oljan i en stor vid gryta. Lägg i salladen och låt den få lite stekyta, salta och prppra. Häll på vin och pressa i apelsinen. Dra ner värmen och lägg på lock. Låt småputtra i ca 3-5 minuter tills salladen är mjuk. Skyn som blir i grytan funkar även som sås.

Halstrad havskatt.
Havskatt
2 st chorizo eller liknande korv
Salt & peppar
Smör

Gör så här.

Skär fisken i portionsbitar. Salta och peppra. Stek fisken i smör, ca 2 minuter på varje sida. Lägg över fisken på en ugnsäker form och in i ugnen 150 grader. Kör fisken till 55 grader.
Under tiden hacka korven fint och stek på den hårt, så den blir som knaperatekt bacon. Strö korven över fisken vid servering.

Till detta fräste jag champinjoner, färsk broccoli, paprika och cocktailtomat.

/PappaKock

Annonser