Inkokt rabarber med kexkross.

on

Igår kom svärföräldrarna med en påse rabarber. Mycket uppskattat. Vi bjöd dem på grillat och jag ville göra en dessert på just rabarber, men något annat än den gamla hederliga pajen. Inget ont om den, men lite variation är aldrig fel.

20110522-221249.jpg

Inkokt rabarber. 4 portioner.

Rabarber
2 dl socker
1 dl vitt vin
0,5 citron
0,5 vaniljstång
1 stjärnanis

Gör så här:
Häll 3 dl vatten, vin, socker och stjärnanis i en kastrull. Riv skalet av en halv citron, dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Lägg i det i sockerlagen och låt koka upp. Dra ner värmen så det sjuder. Dela rabarbern i portionsbitar och lägg i dem i sockerlagen. Det får absolut inte koka för då trasar sig rabarbern och blir inte alls fin.
Låt det sjuda i ca 5 minuter tills de är nästan mjuka. Ta kastrullen av värmen och låt rabarbern svalna i sockerlagen.

Servera med krossade digestive kex och vaniljglass.

Sockerlagen som blir kvar är ett måste att spara, den gör vi marmelad på en annan dag.

/PappaKock

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s