20110516-225855.jpg

Fläskkarre’ är en utav mina personliga favoriter, det blir alltid saftigt och gott. Helstekt eller på grillen, garanterat succé!

Du behöver följande till 6 portioner.

Fläskkarr’e
1 msk rosepeppar
1 msk rosmarin
0,5 msk koriander
0,5 msk spiskummin
Salt & peppar
Skalet från 2 st lime

Gör så här.
Släng alla kryddor i morteln och banka loss ordentligt. Gnid in kryddorna i köttet, bryn köttet i smör. Lägg på en ugnsäker form och in i ugnen på 175 grader till ca 68-70 grader. Låt sedan köttet vila en stund innan du skär upp det.

Ljummen bulgursallad.

2 dl bulgur
4 morötter
2 rödlök
0,5 färsk vitkålshuvud
1,5 dl torkade aprikoser
2 msk Kycklingfond
1 msk balsamvinäger
Olivolja
Salt & peppar

Gör så här.
Koka bulgur i kyckling/hönsfond. Strimla morötterna, lök och vitkål. Stek på det fort på hög värme, så det får färg men behåller krispigheten. Tillsätt balsamvinäger och låt det koka in i grönsakerna, salta och peppra. Strimla aprikoserna grovt. När bulguren är färdig tillsätt 1-5 msk olivolja och aprikoserna. Låt det stå och kallna något. Blanda grönsakerna med bulguren.

Rostad vitlökssky.
1 king solo vitlök
1 msk grönsaksfond
1 msk köttfond
1 msk smör
Maizena/mjöl till redning

Gör så här.
Skala och dela vitlöken i fyra delar. Smält smöret i en kastrull och lägg i vitlöken. Luta på kastrullen så smöret och vitlöken hamnar i ena hörnet, det det sedan stå och bubbla där tills vitlöken får gyllene/rostad färg. Tillsätt sedan ca 6 dl vatten och fonden, låt småputtra i minst 30 minuter. Salt & peppar. Mixa såsen så vitlöksbitarna försvinner. Red av såsen lite så den blir simmig.

/PappaKock

Annonser