Rökig burggare med vitkålswok & lökcreme`

on

20110513-224836.jpg

Du behöver följande för 4 portioner.

500 gram nötfärs
1 ägg
2-3 msk santa maria BBQ Hickory (eller liknande med rökig smak)
2-3 tsk spiskummin
2 tsk koriander
1 msk köttfond
10 morötter
600 gram färsk vitkål
3 gula lökar
2 klyftor vitlök
4 dl turkisk youghurt
1 citron

Gör så här:

Skala 2 gula lökar, dela dem på fyra. Lägg i en ugnssäkerform, ringla över olivolja. In i ugnen på 225 grader till de blir mjuka och får lite färg, ca 20 minuter.

Under tiden blanda färsen med, BBQ:n, spiskummin, koriander, köttfond, ägget, salt och peppar. Forma till 4 stora eller 8 små biffar. Ta ut löken ur ugnen och låt den svalna. Skala morötterna och skär dem i stavar eller 0,5 cm tjocka slantar. strimla den gula löken och vitlöken. stek biffarna i olivolja tills de får fin färg, sen in i ugnen ca 15 minuter på 175 grader. heta upp en wokpanna eller stekpanna, slå i 2 msk olivolja, släng i morötter och lökarna. Låt ligga en bra stund på hög värme så vitlöken får den där rostade goda smaken. Salta och peppra. Strimla vitkålen grovt.

Mixa eller hacka den ugnsbakade löken fint. Blanda med youghurten. Salt, peppar och pressa i citronen. När motötterna mjuknat något kan man tillsätta vitkålen. Eftersom färsk vitkål är väldigt mjuk så kan man slå av värmen och bara blanda runt den bland morötter och lök.

/ PappaKock

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s