Här kommer receptet på en riktigt god
Paj med fänkål, kronärtskocka och dill.
Du behöver följande.
3 dl Mjöl
150 gram smör
0,5 tsk salt
1 tsk olja
2-3 msk vatten
2-3 st fänkål
2 dl riven greveost
1 burk marinerade kronärtskocka
2 dl hackad dill
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 ägg
Till servering.
Cremefraiche
Löjrom
Rödlök
Lime
Gör så här.
Blanda smör, mjöl, vatten, salt och olja till en smidig deg. Lägg i plast och in i kylen. Grovhacka fänkålen och stek i olivolja, salta och peppra. Grovhacka dillen och kronärtskockan. Ta ut pajdegen och tryck ut i en form. Grädda skalet i ca 10-12 minuter på 175 grader.
Lägg fänkål, dill och kronärtskocka i det förgräddade pajskalet. Riv osten. Blanda grädde, mjölk och ägg, vispa ihop och tillsätt salt och peppar. häll det i pajskalet, strö över osten. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader ca 35 minuter.
Servera med cremefraiche, finhackad rödlök, löjrom och lime.
/ PappaKock