Godare än köpt!

Olivoljor finns det gott om i affärerna. Det är en riktig djungel. I princip kan man säga att man får vad man betalar för. Ju dyrare, desto bättre, oftast.
Men det beror ju även vad man tänkt använda oljan till, ska man steka i den eller ringla över sallad etc.
En del oljor är så lena och fina så man kan dricka dem i snapsglas, medans andra knappt duger att baka på.
Men det bästa är nog ändå att prova sig fram, hitta en egen favorit som passar till det ändamål man tänkt sig.

Det finns även gott om smaksatta oljor. Där tycker jag dock att man kan göra minst lika goda på egen hand. Det finns oändliga möjligheter när det kommer till att göra smaksatt olivolja.

Det är i princip bara att ta något man tycker om och lägga det i en flaska och sen slå på sin favoritolja. Örter passar alldeles utmärkt. Basilika, dragon, timjan, oregano, mynta, koriander. Rosepeppar, citron, lime, kanel, stjärnanis, vitlök, chili, pepparrot. Min personliga favorit är nog ändå att lägga rostad vitlök i oljan, det blir väldigt nötig och god smak.

Där fick ni en hel del tips på saker ni kan smaksätta eran olivolja med. Har ni själva några tips på smaksättare eller några roliga recept ni vill dela med er utav, så är det fritt fram att skicka mail till pappakock@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s