20110507-215529.jpg

Det här receptet var nog ett utav det första jag lärde mig. Kan varit 12-13 år. Det absolut inte svårt eller krångligt på något sätt, men det är riktigt gott och alltid väldigt uppskattat.

Du behöver följande till 4 portioner.

4 st kycklingfiléer
4 dl lätt cremefraiche
1,5 dl riven ost av valfri sort
1,5 dl vatten
0,5 grönsaksbuljong/fond
Salt&Peppar
2 msk olivolja
Vitlök

Gör så här.

Skär kycklingen i mindre bitar och stek på dem i oljan. Salta och peppra. Koka upp vatten och lös upp buljongen i det, låt svalna något. Blanda cremefraiche med buljongen och riv i vitlök. Det ska vara mycket vitlök, ca 2-3 st om man kör hederliga klyftor. Blanda i den rivna osten. lägg den brynta kycklingen i en ugnsform och häll över såsen. In i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.

Man kan ju även köra kycklingen hel, men då får man ju räkna med längre tid i ugnen.
Servera pressad potatis, klyftpotatis, ris, pasta eller hasselbackspotatis till. Allt funkar, jag har provat!

Hoppas ni provar för det må vara simpelt, men riktigt gott! / PappaKock

Annonser