Äpplechips.

on

För några månader sedan var jag inne i en period när jag skulle försöka torka allt i ugnen. Päron var en av de saker som inte gick att torka. Godast blev äpple, smaken blir så mycket starkare när man torkar dem. Enkelt är det också!

Det är bara att skiva äpple tunt, lägga på smörpapper, sen in i ugnen på 100 grader i ca 3 timmar. Jag pudrade några med florsocker och kanel och några med kardemumma. Men det funkar även fint med ingefära, curry, havssalt. Eller så kör man dem naturella, det är ju gott det med. Prova även att smula lite över morgonfilen, mycket gott.


.

Det är fascinerande hur koncentrerad äpplesmaken blir, smakar nästan konstgjort.

PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s