Päronmarmelad.

on

Du behöver följande:
800 gram päron av valfri sort.
1/2 vaniljstång.
1 citron.
1 lime.
350-500 gram syltsocker.

Gör så här:
Skala och hacka päronen. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Riv skalet på citronen och limen. Lägg päron, vanilj och saften av citrusen i en kastrull. Låt det koka upp och sen småputtra i 5-7 minuter, lite beroende på om du har ett hårt eller ett mjukt päron. Tillsätt eventuellt 2-3 matskedar vatten. Tillsätt skalet från limen och citronen. Häll på syltsocker och låt koka i ca 2-3 minuter. Mängden syltsocker beror på hur pass sött man vill ha sin marmelad. Häll upp på rengjorda burkar och ställ i kylen.

Om man vill göra med stjärnanis istället för vanilj så byter man bara ut vaniljen mot två stycken stjärnanisar. Stjärnanisar? Säger man så? Ja ni fattar säkert. Det är även gott med ingefära i.

Passar suveränt ihop med brieost på kex.


Lycka till!

Man kan om man vill, ha ett par droppar grön karamellfärg i marmeladen. Den blir ju ganska blek och tråkig i färgen annars.

Garanterat godare än köpt!

Lycka till /PappaKock

2 kommentarer Lägg till

  1. Marcus skriver:

    Det var det här receptet du hade på jobbet va? Men med både vanilj och stjärnanis va?

    1. pappakock skriver:

      Jupp, i det körde jag både vanilj o anis.

      PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s