Canneloni med ricottafärs & tomatsås.

20110503-232621.jpg

Du behöver följande (4 portioner)

8 färska lasagneplattor
350 gram nötfärs
250 gram ricotta
2 tomater
1 gul paprika
2-3 vitlök
2 stor morot
2 gul lök
2 selleristjälkar
1 burk krossad tomat
Olivolja
Salt, peppar
Farinsocker
Parmesan
Balsamvinäger

Gör så här:

Hacka lök, vitlök, selleri och moroten fint. Fräs hälften av det i lite olivolja i en kastrull, slå på krossade tomater, 2 msk balsamvinäger och 1,5 dl vatten. Låt koka upp. krydda med salt, peppar och lite farinsocker och låt det sen stå och småputtra medans du steker färsen.

Häll olivolja i en stekpanna och stek på resten av grönsakerna. Stek färsen i en egen panna. När grönsakerna fått lite schysst färg tillsätt finhackade tomater och lite salt och peppar. Krydda färsen med salt, peppar och 1 msk köttbuljong. Låt färsen och grönsakerna svalna något och blanda sedan i ricottan.

Dela lasagneplattorna på mitten. Lägg färsblandningen i ena kanten och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Mixa tomatsåsen och slå den sedan över rullarna. 185 grader i ca 35 minuter.

Vid servering ringla lite olivolja över och parmesan.

PappaKock.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s