Mat är kärlek.

Jag är 28 år gammal och jobbar inte helt otippat som kock. Jag jobbar på Restaurang Orangeriet. En lunchrestaurang som även ägnar sig åt catering och en hel del affärsluncher. Jag är ju utbildad kock men ser mig ändå som en glad amatör som älskar mat i alla dess former.

På den här bloggen kommer jag publicera recept, ge lite tips på enkla lösningar och trix som kan komma att underlätta för er i köket. Kommer nog även bli en del köksprylar, då jag är lite av en prylgalning. Jag lägger själv stor vikt vid att maten skall vara hemlagad och av färska och fina råvaror. De mesta färdiga produkter som vi hittar i mataffärerna kan man göra själv och oftast med ett mycket bättre resultat, det är oftast inte speciellt svårt och det behöver heller inte ta längre tid än vad man spenderar i stormarknads-kön.

Jag hoppas några av er kommer prova och uppskatta mina recept. Recepten ni hittar här behöver nödvändigtvis inte vara komponerade utav mig. Jag brukar läsa andras recept och snappa upp saker i böcker, tidningar och på tv. Sedan dra ifrån och lägga till, jag skapar helt enkelt en egen tolkning. Så tycker jag även att ni som läser mina recept ska göra, är det något i receptet ni tycker låter mindre gott, byt då bara ut det mot något liknande som ni tycker om, så blir det garanterat succé.

Det här är inte en matblogg med enbart massa överjobbad lyxmat. Det kommer bli mycket husman och vardagsmat. Men visst kommer det även ett eller annat ”fredagsmys-recept”.

Mycket nöje, & glöm nu inte att det ska vara kul att laga mat. Mat är kärlek.

Mvh PappaKock

3 kommentarer Lägg till din

 1. Danne Håkansson skriver:

  Mycket trevligt skrivet! Lycka till med bloggen!

  1. pappakock skriver:

   Tackar tackar!

   PappaKock

 2. tidaholmarna skriver:

  Hej! Denna blogg ska vi följa. Hälsa damerna. M.v.h S:et och Nisschan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s